Skeleton

Florijn de Haas

Land
Sport
Lengte
Jaar gestart
Voormalige sport
Nederland
Skeleton
2022
Turnen
Resultaten
Skeleton

Florijn de Haas

Land
Sport
Lengte
Jaar gestart
Voormalige sport
Nederland
Skeleton
2022
Turnen
Resultaten

Hoe ben je bij Team NewCold terecht gekomen?
Vroeger zag ik op tv bij de Winterspelen skeleton voorbij komen. Toen vond ik het al een interessante sport, maar er mijn ouders vertelde mij dat het niet mogelijk was om dat in Nederland te doen, omdat we hier geen baan hebben natuurlijk. Op het moment dat Kimberley derde werd op de Winterspelen ging mijn vader uitzoeken of ik mij ergens kon inschrijven of iets, want ik maakte mijn laatste seizoen van turnen dus wilde weer iets nieuws proberen waarvoor je een kick kreeg tijdens de sport. Ook wilde ik een sport waar je veel voor moet trainen, want dan kan ik mijn energie daarin kwijt. Daarna vertelde mijn vader mij dat er een testdag was waarvoor hij mij inschreef en zo is het balletje gaan rollen.

Wat vind jij het vetste aan de sport welke je beoefent binnen Team NewCold?

Het vetste aan skeleton is voor mij denk ik dat je zoveel controle hebt over hoe smooth je door de baan heen racet zonder dat het eruit ziet dat je veel doet. En je krijgt natuurlijk een enorme kick als je zo snel door de baan heen gaat met je hoofd naar beneden!

Wat is een unieke eigenschap/weetje over jezelf?
Ik heb ontzettend veel bijgeloof dus die ga ik niet allemaal opnoemen, maar ik denk dat een uitblinker qua een trekje in de baan is dat ik in sommige bochten m’n ogen dicht doe om de bocht oprecht te voelen waardoor ik meer gevoel krijg bij wanneer ik moet sturen.

Heb je tips voor jonge atleten welke succesvol willen worden in skeleton?
Vooral alles aan je coaches vragen als je iets niet begrijpt of duidelijk is. Ze helpen je namelijk graag. En vooral veel trainen trainen en nog eens trainen :)

Waar zie jij jezelf in de komende 5 jaar?
Over vijf jaar ben ik rond de 22 jaar oud. Ik hoop dat ik dan mooi terug kijk naar mijn jeugd Olympische Winterspelen en mijn doelen heb behaald die ik voor die tijd heb gesteld. Verder train ik voor de echte spelen en heb ik ondertussen nieuwe doelen opgesteld.

Wat is tot nu toe jouw grootste prestatie geweest binnen Team NewCold?
Tot nu toe ben ik blij met wat ik heb gedaan, maar er zit nog genoeg potentie in die ik graag nog wil uitwerken. Ik ben vooral nu bezig met het begrijpen van bochten en het herstellen van foutjes die je maakt. En natuurlijk bijna het belangrijkste van het sleeën: de start!

Persoonlijke sponsoren

ANDERE teamleden

Contactgegevens
Bob en Slee bond Nederland
Voltaweg 17, 5993 SE
Maasbree Nederland

E: info@bsbn.nl
T: +31 6 42 39 43 73
Wil je eens kennismaken
met de bob- en sleesport?
Vul hier het interesseformulier in, dan nemen wij contact met je op
Gelukt! We nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

meer informatie?
neem contact met ons op

Contact opnemen   →

road to THE 2026
WINTER OLYMPICS