road to THE 2026
WINTER OLYMPICS

Resultaten Wereldkampioenschap Monobob en Tweemansbob

Afgelopen weekend stond in het teken van de monobob en tweemansbob op het Wereldkampioenschap in Winterberg. Loren Djolo vertegenwoordigde Team NewCold op het onderdeel monobob. Piloot Dave Wesselink en remmer Jelen Franjić namen deel aan het WK in de tweemansbob.

Zaterdag 24 februari 2024

Op zaterdag vonden de eerste twee runs plaats op de baan van Winterberg. Loren Djolo zette door haar eerste monobobrun de 25e tijd neer. Door haar tweede run klom ze twee plekken omhoog. Dave Wesselink en Jelen Franjić pakten door hun eerste run de 19e plek op de ranglijst. De tweede run van de mannen was sneller, maar door de sterkere concurrentie zakten zij naar de 21e plek.

Zondag 25 februari 2024

Loren Djolo begon de zondag met een 23e plek die ze had neergezet door de twee runs van zaterdag. Haar derde run ging niet zoals gepland. Tijdens deze run kwam Loren te hoog in een bocht waardoor ze crashte. Dit zorgde er ook voor dat ze laatste werd op het Wereldkampioenschap Monobob. De tweemansbob van Team NewCold bleef na hun derde run op de 21e plek staan. Door een betere vierde run stegen zij twee plekken en werden zij uiteindelijk 19e van de wereld.

Tweevrouwsbob en viermansbob

Aankomende vrijdag, zaterdag en zondag komen piloten Loren Djolo en Dave Wesselink samen met hun remmers ook nog uit op andere onderdelen van het Wereldkampioenschap. Loren in de tweemansbob en Dave in de viermansbob. Hieronder het schema van deze competitiedagen.

Vrijdag 1 maart

- Tweevrouwsbob Heat 1: 15.00

- Tweevrouwsbob Heat 2: 16.30

Zaterdag 2 maart

- Viermansbob Heat 1: 10.00

- Viermansbob Heat 2: 12.00

- Tweevrouwsbob Heat 3: 14.30

- Tweevrouwsbob Heat 4: 16.00

Zondag 3 maart

- Viermansbob Heat 3: 14.00

- Viermansbob Heat 4: 16.00

meer informatie?
neem contact met ons op

Contact opnemen   →