road to THE 2026
WINTER OLYMPICS

De afsluitende races van het WK in Winterberg

Het Wereldkampioenschap Bobslee en Skeleton 2024 in Winterberg zit erop. We kunnen wel stellen dat dit WK een achtbaan van emoties was. De afgelopen drie dagen konden we nog genieten van de tweevrouws- en viermansraces.

Een week geleden was pilote Loren in de monobobrace gecrasht. Toch stond ze op vrijdag weer aan de start in de discipline tweevrouwsbob samen met haar remster Janna Doumpas. In de eerste twee runs van het kampioenschap werden ze tweemaal 24e.

De volgende dag was het eerst de beurt aan de mannen van Team NewCold. Piloot Dave Wesselink had eerder dit WK al een trofee voor ‘beste nieuwkomer’ ontvangen van de IBSF. Zijn remmers voor de viermansrace waren Janko Franjić, Jelen Franjić en Stephan Huis in ‘t Veld. In de eerste run behaalden ze de 14e tijd en in de tweede run de 15e tijd.

Op zaterdag vonden ook de beslissende heats plaats van de tweevrouwsbobcompetitie. Loren Djolo en Janna Doumpas behaalden voor de derde keer op rij de 24e tijd. Aangezien alleen de top-20 een vierde afdaling mocht maken, was het WK voor de dames vroegtijdig afgelopen. Eén ding is zeker, voor de tweevrouwsbob van Team NewCold was dit WK-debuut een mooie en leerzame ervaring.

De laatste dag van het WK stond in het teken van de beslissende runs in de discipline viermansbob. Het team van piloot Dave Wesselink werd door deze laatste runs uiteindelijk 16e op het WK in Winterberg. De mannen blonken voornamelijk uit in hun starts tijdens de viermanscompetitie. Met viermaal een top-10 start behoren de mannen tot de beste starters van de wereld.

meer informatie?
neem contact met ons op

Contact opnemen   →